• +48 509270065
  • Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.

POLITYKA PRYWATNOŚCI I COOKIES strony internetowej www.ekspedycjaexpress.pl

Informacje ogólne

Niniejsza Polityka Prywatności określa zasady gromadzenia, przetwarzania i wykorzystywania danych osobowych pozyskanych od Państwa przez stronę  internetową www.ekspedycjaexpresspl. Niniejszy dokument zawiera oświadczenie dotyczące ochrony danych osobowych na stronie www.ekspedycjaexpress.pl

Administrator danych osobowych

Za prawidłowe - zgodne z Ustawą z dnia 29 sierpnia 1997r. o ochronie danych osobowych (tekst jedn.: Dz. U. z 2002 r. Nr 101, poz. 926 z pózn. zm.) wraz z uzupełniającymi aktami prawnymi - gromadzenie i przetwarzanie danych osobowych odpowiada firma TTA Group Sp.z o.o  z siedzibą we Wrocławiu (53-680), ul. Sołtysowicka 62a. Numer rejestracyjny REGON: 022255183, nr NIP: 895-202-45-84.

 Dane osobowe

Administrator gromadzi następujące dane osobowe Użytkowników za pośrednictwem strony internetowej oraz innych form komunikacji:

  • imię i nazwisko
  • adres e-mail
  • numer telefonu

Podanie powyższych danych jest dobrowolne, ale niezbędne dla dokonania zakupu gry terenowej na stronie internetowej. Użytkownicy mogą przeglądać stronę oraz zamieszczone w nim oferty dotyczące towarów bez uprzedniej rejestracji oraz podawania danych osobowych.

Dane osobowe gromadzone przez TTA Group Sp.z o.o wykorzystywane są do celów księgowych, do kontaktowania się z Użytkownikami oraz do innych czynności związanych z zawarciem lub wykonywaniem umów sprzedaży. Dodatkowo, jeśli Użytkownik wyrazi stosowną zgodę, dane będą wykorzystywane również w celach marketingowych (newsletter, akcje promocyjne, gromadzenie opinii) dotyczącego oferowanych produktów oraz jakości świadczonych usług. Zgoda na wykorzystanie danych do celów marketingowych może być cofnięta w każdym czasie.

Użytkownikom przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych osobowych, prawo ich poprawiania, usuwania oraz prawo żądania zaprzestania  przetwarzania danych osobowych. Powyższe uprawnienie może zostać realizowane w ramach konta Użytkownika (edycja lub kasowanie danych po zalogowaniu na swoje konto) lub na żądanie zgłaszane pod adresem TTA Group Sp.z o.o z siedzibą we Wrocławiu (53-680), ul. Sołtysowicka 62a.

 

Definicje Cookies

Niniejsza Polityka Prywatności i cookies określa zasady przechowywania i dostępu do informacji na urządzeniach Użytkownika służących do realizacji usług świadczonych drogą elektroniczną TTA Group Sp.z o.o

Cookies - dane informatyczne, w szczególności niewielkie pliki tekstowe, zapisywane i przechowywane na urządzeniach za pośrednictwem których Użytkownik korzysta ze stron internetowych Serwisu.

  • Cookies Administratora - Cookies zamieszczane przez Administratora, związane ze świadczeniem usług droga elektroniczną przez Administratora za pośrednictwem Serwisu.
  • Cookies Zewnętrzne - Cookies zamieszczane przez partnerów Administratora, za pośrednictwem strony internetowej Serwisu.

Stosowane przez Administratora Cookies są bezpieczne dla Urządzenia Użytkownika. W szczególności tą drogą nie jest możliwe przedostanie się do Urządzeń Użytkowników wirusów lub innego niechcianego oprogramowania lub oprogramowania złośliwego. Pliki te pozwalają zidentyfikować oprogramowanie wykorzystywane przez Użytkownika i dostosować Serwis indywidualnie każdemu Użytkownikowi. Cookies zazwyczaj zawierają nazwę domeny z której pochodzą, czas przechowywania ich na Urządzeniu oraz przypisaną wartość.

Administrator wykorzystuje dwa typy plików cookies:

  • Cookies sesyjne: są przechowywane na Urządzeniu Użytkownika i pozostają tam do momentu zakończenia sesji danej przeglądarki. Zapisane informacje są wówczas trwale usuwane z pamięci Urządzenia. Mechanizm cookies sesyjnych nie pozwala na pobieranie jakichkolwiek danych osobowych ani żadnych informacji poufnych z Urządzenia Użytkownika.
  • Cookies trwałe: są przechowywane na Urządzeniu Użytkownika i pozostają tam do momentu ich skasowania. Zakończenie sesji danej przeglądarki lub wyłączenie Urządzenia nie powoduje ich usunięcia z Urządzenia Użytkownika. Mechanizm cookies trwałych nie pozwala na pobieranie jakichkolwiek danych osobowych ani żadnych informacji poufnych z Urządzenia Użytkownika.

Użytkownik ma możliwość ograniczenia lub wyłączenia dostępu plików cookies do swojego Urządzenia. W przypadku skorzystania z tej opcji korzystanie ze Serwisu będzie możliwe, poza funkcjami, które ze swojej natury wymagają plików cookies.

Wykorzystanie Cookies

Administrator wykorzystuje Cookies Własne w następujących celach:

1) Konfiguracji serwisu

  • dostosowania zawartości stron internetowych Serwisu do preferencji Użytkownika oraz optymalizacji korzystania ze stron internetowych Serwisu.
  • rozpoznania urządzenia Użytkownika Serwisu oraz jego lokalizację i odpowiednio wyświetlenia strony internetowej, dostosowanej do jego indywidualnych potrzeb;
  • zapamiętania ustawień wybranych przez Użytkownika i personalizacji interfejsu Użytkownika, np. w zakresie wybranego języka lub regionu, z którego pochodzi Użytkownik,
  • zapamiętania historii odwiedzonych stron w serwisie w celu rekomendacji treści.

2) Uwierzytelniania Użytkownika w serwisie i zapewnienia sesji użytkownika w serwisie

  • poprawnej konfiguracji wybranych funkcji Serwisu, umożliwiając w szczególności weryfikację autentyczności sesji przeglądarki.
  • optymalizacji i zwiększenia wydajności usług świadczonych przez Administratora.

3) Realizacji procesów niezbędnych dla pełnej funkcjonalności stron internetowych

  • dostosowania zawartości stron internetowych Serwisu do preferencji Użytkownika oraz optymalizacji korzystania ze stron internetowych Serwisu. W szczególności pliki te pozwalają rozpoznać podstawowe parametry Urządzenia Użytkownika i odpowiednio wyświetlić stronę internetową, dostosowaną do jego indywidualnych potrzeb.

4) Analiz i badań oraz audytu oglądalności

  • tworzenia anonimowych statystyk, które pomagają zrozumieć, w jaki sposób Użytkownicy Serwisu korzystają ze stron internetowych Serwisu, co umożliwia ulepszanie ich struktury i zawartości.

5) Zapewnienia bezpieczeństwa i niezawodności serwisu.

Administrator usługi wykorzystuje Cookies Zewnętrzne w następujących celach:

1) Prezentowania treści multimedialnych na stronach internetowych Serwisu, które są pobierane z zewnętrznego serwisu internetowego:

  • www.youtube.com (administrator cookies: Google Inc).

2) Zbierania ogólnych i anonimowych danych statycznych za pośrednictwem narzędzia analitycznego Google Analytics (administrator cookies: Google Inc).

3) Zalogowania do serwisu za pomocą serwisów zewnętrznych:

  • Google (administrator cookies: Google Inc)

4) Wykorzystania funkcji interaktywnych w celu popularyzacji serwisu za pomocą serwisów społecznościowych:

  • plus.google.com (administrator cookies: Google Inc)
  • Facebook.com (administrator cookies: Facebook Inc lub Facebook Ireland)

5) Realizacji płatności:

  • Przelewy24.pl

 Możliwości określenia warunków przechowywania lub uzyskiwania dostępu przez Cookies 

 

  1. Użytkownik może samodzielnie i w każdym czasie zmienić ustawienia dotyczące plików Cookies, określając warunki ich przechowywania i uzyskiwania dostępu przez pliki Cookies do Urządzenia Użytkownika. Zmiany ustawień, o których mowa w zdaniu poprzednim, Użytkownik może dokonać za pomocą ustawień przeglądarki internetowej lub za pomocą konfiguracji usługi. Ustawienia te mogą zostać zmienione w szczególności w taki sposób, aby blokować automatyczną obsługę plików cookies w ustawieniach przeglądarki internetowej bądź informować o ich każdorazowym zamieszczeniu Cookies na urządzeniu Użytkownika. Szczegółowe informacje o możliwości i sposobach obsługi plików cookies dostępne są w ustawieniach oprogramowania (przeglądarki internetowej).
  2. Użytkownik może w każdej chwili usunąć pliki Cookies korzystając z dostępnych funkcji w przeglądarce internetowej, której używa.
  3. Ograniczenie stosowania plików Cookies, może wpłynąć na niektóre funkcjonalności dostępne na stronie internetowej Serwisu.

 

Informacje dodatkowe

  • W celu realizacji umowy sklep internetowy może udostępniać zebrane od Państwa dane do podmiotów zewnętrznych, jak np. dostawcy paczki. W takich przypadkach ilość przekazywanych danych ograniczona jest do wymaganego minimum. Ponadto, podane przez Państwa informacje mogą zostać udostępnione właściwym organom władzy publicznej, jeżeli wymagają tego obowiązujące przepisy prawa.
  • Przekazane przez Kupującego dane przetwarzane są jedynie w celach prawidłowego zrealizowania umowy sprzedaży.
  • Kupujący ma możliwość korzystania ze serwisu bez wykorzystywania plików cookies, ale oznacza to, że niektóre funkcje nie będą działać poprawnie.